ROCA
Noutati | Despre Mine | Harta |  

English - Romanian

BISERICA ORTODOXA ROMANA
SF TREIME DIN PERTH


Pe langa cele patru parohii existente in Australia, s-au depus eforturi de reactivare a parohiei din orasul Perth, Australia de Vest. In anul 1997 Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a aprobat, potrivit temeiului cu nr. 4414/1997, reactivarea susnumitei parohii. Aceasta fusese infiintata la data de 26 septembrie 1982 ca filie a Parohiei Ortodoxe Romane "Sfantul Nicolae" din Adelaide, fiind pastorita de preotul Constantin Iana.

In timpul vizitei efectuate in luna octombrie 1999 in Australia, Prea Sfintitul Episcop Teofan Sinaitul, vicar patriarhal, s-a intalnit cu multi romani din cadrul comunitatii romanilor ortodocsi din Perth, care au reinnoit rugamintea catre Patriarhia Romana de a declansa procedurile pentru reactivarea parohiei din aceasta localitate.

Sub presedintia doamnei Daniela Neagu, s-a constituit un comitet de initiativa pentru infiintarea (reactivarea) parohiei din Perth. Potrivit temeiului nr. 269/2002, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a aprobat reactivarea Parohiei Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Perth si statutul de functionare al respectivei parohii.

In urma concursului de selectionare a candidatilor pentru ocuparea postului, a fost aprobata numirea in postul de preot paroh al Parohiei Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Perth, preotul Doru Bucur, din cadrul Episcopiei Romanului. Acesta a ajuns in One Piece Cosplay Costumes Australia la inceputul anului 2003, la scurt timp reusind sa obtina din partea Bisericii Anglicane un locas de cult pentru parohie.

www.patriarhia.ro
Parohia Biserica Sf. Treime
Unit 8 Koondoola Plaza
Burbridge Avenue
Koondoola WA 6064

Web: www.sftreimeperth.org

Preot: Doru Bucur
Mobile: 0421 405 305