ROCA
Noutati | Despre Mine | Harta |  




Icre Tarama



Ingrediente:
100g icre, o jumatate cana gris, 150-200ml ulei, putina zeama de lamaie ori sare de lamaie si o ceapa nu prea mare.

Instructiuni:
1 ) Scoatem icrele din frigider cu o ora inainte de a le prepara si le punem intr-un castron mai mare, sa le putem freca.
2 ) Intre timp punem la fiert 500 ml apa, in care punem grisul " in ploaie" si agitam cu un tel, ca sa nu sa formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat suficient, adica sa-si tina forma, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3 ) In continuare frecam icrele cu uleiul. Procedeul fiind asemanator cu cel de la prepararea maionezei. Cu o furculita sau lingura de lemn, frecam putin icrele, apoi incepem sa turnam putin cate putin ulei si frecam pana s-a incorporat uleiul. Continuam acest procedeu, pana ce terminam tot uleiul. Daca punem mai mult ulei odata, icrele se pot " taia ", adica se separa uleiul de masa de icre. Stim cand s-a incorporat uleiul, intrucat compozitia devine mata.
4 ) Dupa ce am terminat intreaga cantitate de ulei, punem o lingura cu zeama de lamaie si frecam din nou pana se incorporeaza.
5 ) Indepartam coaja care s-a format pe grisul fiert, peste el radem ceapa pe razatoarea mica, cam o lingura buna de ceapa cel putin, pe care o amestacam cu grisul, pana devine ca o pasta .Daca observam cocoloase, trebuie sa le indepartam.
6 ) Grisul astfel pregatit il punem peste icre si amestecam usor, pana devine o compozitie omogena. Dupa ce este gata, gustam, ca sa vedem daca trebuie sa mai adaugam ceapa sau zeama de lamaie.

Daca se taie, le putem repara astfel:
Luam o lingura de icre nepreparate, pe care le amestecam bine intr-un vas separat, unde picuram putin ulei si apa, amestecand in continuare, adaugand cate o mica parte din icrele taiate, pana le terminam pe toate. -In lipsa icrelor nepreparate, le putem drege cu miez de paine alba inmuiata in apa, apoi stoarsa bine. Punem intr-un castron cca 50 g miez de paine, la care adaugam treptat din icrele taiate, frecand continuu.

Icrele pot fi servite imediat. Pentru aceata, le punem pe platouri mici sau pe farfurioare. Se pot orna cu ajutorul unui cutit fara varf sau al unei furculite, iar deasupra punem cateva feliute de masline.

Daca nu le servim imediat trebuiesc acoperite cu celofan, ca sa nu-si schimbe culoarea la suprafata. Se pot tine frigider cateva zile.

Icre proaspete de crap sau de stiuca
Putem face salata si din icre proaspete de crap sau de stiuca, la care nu mai este necesar sa adaugam gris fiert, intru-cat nu sunt sarate. Trebuie sa le saram dupa gust.

Avantajul icrelor sarate este ca le putem tine in frigider destul de mult timp, dar si faptul ca ouale de "tenie" (un parazit intestinal intilnit si la peste) sunt distruse de sare.



Pofta Buna